divendres, 28 de setembre del 2018

CRÒNICA DE L'ACTE EN DEFENSA DEL PATRIMONI A L'H


 Us deixem amb l'enllaç de la crònica del passat Acte en defensa del Patrimoni de l'Hospitalet del 27 de setembre, que tingué lloc a Can Trinxet.

 http://patrimonilh.org/manifest-cronica-acte-defensa-patrimoni-lhospitalet/?fbclid=IwAR16zSKK60lEYmGD3mndTRqdoOXxYp8r6quCVMkqdntpTYpqU2MdOR9aB1g


Durant l'ccte es va llegir un Manifest unitari i es va donar la veu als diferents grups i lluites que hi han a la ciutat, llegint els seus propis comunicats:

-La Saboga
-Protegim el Canal de la Infanta
-Can Trinxet Viu
-Defensem el Castell de Bellvís
-No Més Blocs
-Centre d'Estudis de l'Hospitalet
-Perseu

MANIFEST EN DEFENSA DEL PATRIMONI DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Donat que l’actual eina de referència per gestionar el patrimoni de la ciutat (PEPPA: Pla Especial per a la Protecció del Patrimoni Arquitectònic) està caducada i hauria d’haver-se renovat fa anys.
Donat que a sessió de Consell de Ciutat es va acordar que es crearia la comissió per a la renovació d’aquesta eina i que comptaria, entre d’altres integrants, amb veïns i veïnes.
Donat que veïns i veïnes que han de formar part de la comissió ja van ser triats a cada Consell de Districte i encara no han estat convocats a cap reunió
Donat que el nostre patrimoni cada dia està més amenaçat (per la manca de sensibilitat de l’actual urbanisme que no respecta res).
Donada la facilitat amb què l’ajuntament cedeix elements públics a empreses privades que, ni són veïnes, ni viuen a la Ciutat.
Donat que cada dia que passa, el nostre patrimoni està més en perill (pel temps que fa que no s’hi dediquen recursos a mantenir-ho ni a donar-ho a conèixer).
Exigim que es posi em marxa la Comissió que ha de revisar el PEPPA, amb els termes que van ser acordats (participació de veïns, veïnes i entitats de la Ciutat) i que comenci a treballar per donar a conèixer, preservar i conservar el Patrimoni de l’Hospitalet de Llobregat.
Exigim que això es faci en el marc d’un debat transparent i ampli on es plantegi quins elements arquitectònics, escultòrics, naturals i immaterials han de conservar-se a l’Hospitalet -i en quin grau- i quins recursos materials i humans es posaran a disposició a tal efecte.
Exigim, finalment, que es posin els mitjans necessaris perquè els elements patrimonials ja protegits no es deteriorin més i es produeixin les intervencions necessàries perquè la ciutadania els pugui conèixer i gaudir.

Grup de Patrimoni de L’Hospitalet de Llobregat
27 de setembre de 2018