dilluns, 28 de novembre del 2011

"Menys paelles i millor gestió": L'increïble tancament de la TV i Ràdio de l'H

Avui, dimarts 28 de novembre, la notícia del tancament de la TV i Ràdio de la ciutat de l'Hospitalet, per part del govern de l'Ajuntament de l'Hospitalet ens continua semblant inconcebible i no ens la volem creure. Com és possible?... Al llarg del dia hem pogut llegir a través de les xarxes socials la vergonyosa notícia de que els treballadors i treballadores dels mitjans locals de la ciutat, s'hagin hagut d'assabentar de la notícia a través de la notícia publicada per l'agència Europa Press. TV i Ràdio de l'Hospitalet portaven unes quantes setmanes recollint signatures tant individuals, com adhesions de les entitats de la ciutat, advertint en contra del seu tancament i reivindicant, més enllà d'uns llocs de treball, la qualitat d'un servei públic exercit amb professionalitat i que ha contribuït a col.locar la ciutat de l'Hospitalet en el mapa. TV i Ràdio de l'H han donat visibilitat i veu a ciutadans i ciutadanes de la ciutat; a entitats, col.lectius i moviments socials, que han pogut multiplicar el seu abast i impacte gràcies al paper exercit per aquests mitjans de comunicació local.

Com és possible el seu tancament? Aquest vespre, a les 16,30h hi ha hagut una concentració davant de Ca N'Arús, convocada pels treballadors i treballadores d'aquesta TV i Ràdio amenaçades i condemnades, segons les notícies d'avui, a desaparèixer a finals d'any. S'han apropat tant les entitats del municipi, com els ciutadan/es que han pogut arribar-s'hi, per mostrar públicament el seu suport. En realitat, el suport a la TV i Ràdio de l'Hospitalet és molt i molt més gran: al llarg d'aquests dies es veurà. Part de les consignes cantades durant el dia d'avui han estat: "Menys paelles i millor gestió" i "La culpa de la crisi la teniu vosaltres".

Des d'aquest petit espai, un bloc de revista de barri, us volem donar tot el suport als nostres mitjans de comunicació local, reconèixer la bona tasca feta i acusar a un govern municipal que ha pres una decisió que ens sembla del tot vergonyosa i perjudicial per tota la ciutat, per tots nosaltres. També ens plantegem suggerir que sigui el "Diari de l'Hospitalet", aquest diari propagandístic que ens deixen a les nostres bústies cada mes, l'objecte de les retallades municipals: veïnes i arbres us ho agrairem.


L'últim telenotícies, la nit d'aquest dimarts és tant increïble com trist... En nom d'un pla d'austeritat, el govern municipal decideix tancar la TV i la Ràdio hospitalenques el mes de desembre. Les declaracions de l'alcaldessa, Núria Marín es qualifiquen per si soles: "Tenim el Diari de l'Hospitalet, l'Hospitalet Digital, i jo mateixa tinc el meu Twitter i el meu Facebook...". Què es pensa el consistori i govern de l'Hospitalet que són uns mitjans de comunicació local? Es pensava que eren seus i que estaven al seu servei?... Algú els hi pot explicar que un servei públic d'informació és patrimoni i dret de la ciutat? I que la ciutat, és el poble, qui dona autoritat al seu govern?...

24 comentaris:

sylvia ha dit...

estamos de acuerdo con el texto leido, menos periódicos en los buzones, menos árboles cortados y MAS RESPETO POR EL PUEBLO.

¿Porqué SIEMPRE SE BENEFICIAN LOS DE SIEMPRE?

carmen ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
carmen ha dit...

no me parece correcto que cierren la radio. un saludo

mari luz ha dit...

me parece muy mal que se recorte ,pero como y donde, ya sabemos que estamos en el avismo

Emilia ha dit...

Lo del cierre no lo veo normal, pues yo creo que hay otras salidas a tomar por empezar a recortar alguna hora, un saludo.

sylvia ha dit...

el cierre de los medios me parece volver a la INQUISIÓN

sylvia ha dit...

¿CERRAR LOS MEDIOS? TV y RADIO ¿QUE.......?

juani ha dit...

no me parece justo que se cierren ,porque es una manera de poder informarnos los ciudadanos de lo que pasa en nuestra ciudad

Antonia ha dit...

ME ACABO DE ENTERAR,QUE A FINALES DE DICIEMBRE CIERRAN LA TELEVISION DE HOSPITALET, LA VERDAD ME QUEDO SORPRENDIDA PUES COMO CASI SIEMPRE LOS MAS INTERESADOS, SOMOS LOS ULTIMOS EN ENTERARMOS.

Anònim ha dit...

me parece una barbaridad que cierren un medio de informacion del pueblo para el pueblo.como es la democracia .pero como siempre pasa el poder que es quien manda le importa un pito que el pueblo se informe se todo lo que pasa en su entorno y en su ciudad.como dice al pueblo solo hay que darle tònterias para que se un poco mas tonto.y hasi hacer lo que queramos

Anònim ha dit...

Es una putada este hecho y muy grande sobretodo por la cantidad de gente que la veia.

benito ha dit...

que pasa en aquest pais han la retallada ,dintre de poc retallaran asta desarnos censa el temps per que pugen respira y axi ells poden fe mes coses que el pobla no se sapige si las fan mal o regulars en fi patiren

conxita ha dit...

NO meparece normal que ciere la RADIO Y LA TELE de hospitalet por que solo tienent que quedar las cosas grandes para darnos las NOTICIAS de HOSPITALET y hay muchas otras cosas que se pueden suprimir.

Carmen ha dit...

ME PARECE UN DISPARATE QUE CIERREN UN MEDIO DE COMUNICACIÒN COMO EŚ LA TELÈVISION DE HOSPITALET
UN PROGRAMA DE MUCHA AUDENCIA INFORMATIVA
QUE TE INFORMAN DE MUCHOS TEMAS QUE PASAN
Y QUE LOS LEES Y TENDRIAN QUE RECORTAR LOS SUELDOS DE LOS GOVIERNOS Y LOS DE SUS
ALRREDEDORES Y NO QUE DESAPAREZCA UN MEDIO DE COMUNICACIOŃ COMO ES LA TELÈVISION

DE HOSPITALET

Maria Rosa ha dit...

NO TANQUEU LA TELE, NI LA RADIO.¡

Sembla mentida, que sempre tinguen que rebre els meteixos.

Quan els regidors i funcionaris, cobren
molt per una hora de feina.

Ja esta be¡

Marcela ha dit...

Sinos cierran la tele y la radio es tariamos de acuerdo,si la sanidaz nos la dejaran como esta

rosario ha dit...

A partir de ahora seguiran recortando cosas o se quedaran ahí? tenian que haberlo pensado antes de llegar aqui y no dejar a la gente sin trabajo...

rosario

magda ha dit...

La concentracio davant de ca n arus convocada pels treballadors de tv i radio amenacades i condemnades segon les noticies d avui a de separeixer propagant les entitats de municipis que han arribar per mostrar el suport segons les noticies d avui han estat menys paelles imillor gestio i la culpa de la crisi la tenim nosaltres.

carme ha dit...

serà veritat que tanquen la radio i la TV no tocaran la sanitat........?

lola ha dit...

des d'aquest petit espai omia.us volem donar tot el suport als nostres mitjans.

JULIETA ha dit...

Si cierran la televisión y quitan el periódico y no recortan la sanidad estaremos más de acuerdo.

Carmen Cordero ha dit...

¿Porque siempre nos tienen qué perjudicar a la gente más pobre,con menos recursos?,¿porque no empiezan primero por ellos?.

PINTORES AL BARRI ha dit...

Sense salut, sense educació i ara sense veu. No hem de tancar ells ulls!

Marian

Anònim ha dit...

ME PARECE MUY MAL QUE HOSPITALET SE
QUEDE SIN RADIO Y SIN TV.
ESPERO QUE SE PUEDA RECUPERAR PRONTO.
SALUDOS.