divendres, 27 de juliol del 2018

ACCIÓ VEÏNAL DE SENYALITZACIÓ I REIVINDICACIÓ DEL CASTELL DE BELLVÍS



Dimecres 25 de juliol s'ha realitzat una acció veïnal de senyalització informativa amb codis QR del Castell de Bellvís a la Casa de la Torrassa. La Casa de la Torrassa ha aparegut amb uns cartells informatius amb la història del Castell de Bellvís, datat del S.XII i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, i a la ciutat de l'Hospitalet només hi han quatre patrimonis considerats amb aquesta distinció. Juntament amb els cartells s'han col·locat unes senyalitzacions amb codis QR amb ampliació informativa sobre la història del Castell i de la Casa.

Petites-grans-accions-veïnals que reivindiquen el barri: Perquè 'conèixer és estimar', tal com diu la veïna de la Torrassa Sonia Peris, en  el text de presentació del Grup de Facebook acabat de crear: "Avui un grup de torrassencs hem fet una petita acció per donar a conèixer el Castell de Bellvís a la gent del barri... Ja que conèixer es estimar, hem col.locat uns codis QR on s'explica la història d'aquest edifici en ruïnes que es "Bé cultural d'interès nacional".  Defensem el Castell! #CastelldeBellvís https://www.facebook.com/groups/1001179310086266/




Aquesta acció veïnal de senyalització i reivindicació del castell de Bellvís, està tenint cert ressò a la premsa catalana i us deixem amb alguns dels enllaços:
 -S'ha fet ressò de l'acció veïnal de senyalització del Castell amb codis QR, el diari Llobregat (26/07/18):
https://www.elllobregat.com/noticia/15605/lhospitalet/los-vecinos-reivindican-el-castillo-de-bellvis-de-la-torrassa-en-lhospitalet.html
-L'Escrit del Xavier Theros aquest diumenge al diari ARA (29/07/18).
"La Casa de la Torrassa, antiga masia que amaga les restes d'un castell medieval. (...)Un edifici catalogat que espera la restauració. Un monument a la identitat local, al qual els seus veïns no poden renunciar sense perdre un bocí del seu passat. Les velles pedres de la Torrassa sembla que reviuen". )
 https://www.ara.cat/suplements/diumenge/velles-pedres-torrassa_0_2060193968.html
  
La campanya de difusió a les xarxes socials és:
Jo dono suport! Recuperació i Revitalització del #CastelldeBellvís

Salut i barri!