dijous, 30 de juny del 2011

EL POST DE LA SETMANA: "L'H-Revolution: 1ª Assemblea de Barri a la Florida". (Per Pep Bargalló).

El post d'aquesta setmana torna a ser un escrit del blocaire Pep Bargallò. En el seu dia, ja vam anunciar.vos que es tractava d'un projecte bloc-tricèfal: un mateix bloc amb tres caps diferents però complementaris.
Destaquem el seu post "L'H-Revolution: 1ª Assemblea al barri de la Florida" perquè respon a una crònica narrada en primera persona per part d'un veí de la Florida, el nostre amic i blocaire Pepet, que comparteix amb nosaltres aquest dia històric per a la petita i gran història dels nostres barris. El Pep ens fa cinc cèntims de tot plegat i ens fa partíceps de la seva vivència.

Des de la revista Els Nostres Barris volem destacar la importància del dia d'ahir, dimecres 29 de juny, amb la celebració de la primera assemblea de barri descentralizada a l'Hospitalet, sorgida de l'Assemblea d'Indignat@s de l'Hospitalet, precissament al barri de la Florida. A partir d'ara, la idea és encomanar aq
uest procés i que cada barri tingui la seva pròpia assemblea. Volem compartir i afegir-nos a les paraules del Pep: ahir unes 200 persones de totes les edats van ocupar-habitar-donar ús col.lectiu a l'espai públic de la plaça del Mercat i la parròquia de la Llum. Veïns i veïnes de la Florida grans, joves, veterans, nouvinguts... Durant gairebé dos hores la gent va prendre la paraula per compartir.la amb els seus veïn@s. Es va parlar de tot, sobre identitat, sobre seguretat, sobre conflictes, sobre retallades de serveis públics, sobre el patiment generat per un capitalisme salvatge i especulatiu que ens està empobrint a tot@s, cada dia, una mica més... I es van compartir en veu alta somnis i desitjos, que d'individuals van passar a ser col.lectius -dimensió clau i imprescindible-, per construïr la il.lusió i la confiança en nosaltres mateix@s com a protagonistes i motor de canvi. En definitiva, per tornar a recuperar el significat de la solidaritat als nostres carrers. ...I recordar-nos que junt@s, si no som invencibles, patirem molt menys.

Salut i barri, més que mai!


Podeu seguir tot aquest procés i aventura als barris a través de la següent web:
http://www.acampadalh.org/