divendres, 3 de juny del 2011

CRÒNICA DEL RECITAL DE POESIA A LA TORRASSA. Per Regina Granel.

A continuació us deixem amb la crònica de la Regina Granel sobre el passat Recital de Poesia celebrat a la Torrassa amb motiu del passat Sant Jordi 2011. Val la pena destacar la col.laboració dels Punts Omnia del barri en aquest acte organitzat pels seus protagonistes directament i integrants del Grup Literari de la XIC. Des d'aquí, felicitar-l@s ja que van aconseguir reunir al CCCollblanc-Torrassa a unes 80 persones.
...En aquest cas, toca dir: Salut, barri ...i poesia!

Us deixem també l'enllaç on poder veure fotografies i vídeos, amb trossets del Recital.

https://picasaweb.google.com/elsnostresbarris/RecitalDePoesiaSantJordi2011XICIOmnia?authkey=Gv1sRgCNKL3ZvFgemqfw#


CRÒNICA DEL RECITAL DE POESIA A LA TORRASSA

El dia 27 d'abril a les 6 de la tarda, a la sala d'actes del Centre Cultural de Collblanc-La Torrassa és va celebrar amb la col·laboració de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (XIC) i dels Punts Òmnia de la Torrassa, un recital titulat “Per Amor a l'Art”.

El primer poeta que va pujar a l'escenari va ser el Dani Torralba, que amb la seva força i tendresa va obtindre molts aplaudiments. El recital anava acompanyat amb un passi d'imatges cedides pel Taller de Pintura de Josep Janés, de la Torrassa. Tot seguit va pujar el Joan Andreu Mestres-Benet, poeta de la sensibilitat, entre els poemes que ens va recitar hi havia un dedicat a la seva mare que es trobava molt emocionada a la sala. Les imatges que es van projectar, aprofitant que era el dia de la Verge de Montserrat, eren de la muntanya de Montserrat i del seu Monestir.
Després va pujar la poetessa Maria Sebastián que té un repertori molt variat i ens va recitar amb molta força i mestria poemes que van fer somriure al públic. Les imatges que l'acompanyaven van ser d'un passi de flors, tot aprofitant que estem a la primavera. Seguidament va pujar la poetessa Leonor Soto que ens va recitar uns poemes plens de tristor. Es va acompanyar d'unes boniques imatges que abocaven tristor i melancolia. Per tancar la primera part va actuar Francisco Garcia, poeta i monitor de literatura de la XIC. Després d'un petit refrigeri es va iniciar la segona part. Primer va pujar el poeta i músic José Icaria amb el seus poemes socials i punyents, acompanyat del seu saxo, va ser una acuació molt especial.

Tot seguit es va convidar al públic a pujar a l'escenari per recitar el seus poemes.
Van pujar a l'escenari un grup de senyores de l'Associació Cultural Luz de Luna de l'Hospitalet; seguidament va recitar un poema la companya del Punt Òmnia Antonia Torrens. De Torrellobeta van vindre dos poetesses, Elena i Ricarda; i per tancar la velada va actuar Aida Domingo, companya de la XIC, guanyadora del segon premi d'aquest any al Certamen Poètic de l'Hospitalet, que ens va recitar el seu poema guanyador i també el de la seva germana, premiada amb el primer premi de poesia de la seva escola.

Sempre es diu que la poesia és de minories, però jo crec que té un públic molt ampli i que hi ha més poetes dels que ens pensem, doncs a aquest petit acte varen asistir unes 80 persones.

REGINA GRANEL