divendres, 6 de març del 2015

CRÒNICA D'UN CARNESTOLTES REIVINDICATIU AL BARRI





El passat dia 14 de febrer es va celebrar el Carnestoltes. Als nostres barris de l'Hospitalet van sortir aquell dia totes les comparses i veïn@s amb disfresses imaginatives, ordenades per motius temàtics i participant als tradicionals concursos per districtes en reconeixement de les comparses més creatives. Com sempre, la confecció de les disfresses va ser un exercici excel.lent de creativitat i reciclatge, i més en els actuals temps de crisi, omplint de color i alegria les places i els carrers.

A la nostra Torrassa va guanyar, -si no tenim mal entès per segon any consecutiu!-, la comparsa de l'AMPA del Ceip Ernest LLuch amb un colorit i llargarut, fantàstic drac reivindicant una educació pública i de qualitat  per tothom. Però en aquest espai, volem fer menció d'una comparsa molt especial, també d'una altra AMPA, la de l'escola dels més menuts i menudes: l'AMPA de l'Escola Bressol La Casa del Parc.
En una anterior entrada d'aquest bloc, ja havíem parlat d'aquesta AMPA i de la revolta cívica que mares i pares d'aquesta escola estaven portant a terme, liderant una campanya de denúncia de la brutícia del barri i reclamant una solució a les administracions. Doncs com no podia ser d'una altra manera, aquesta AMPA va aprofitar la festa del Carnestoltes  per reivindicar uns barris més nets. I ho va fer d'una forma molt original, amb la comparsa reivindicativa "Volem un barri net", aprofitant bosses d'escombraries per a les disfresses. Durant dos mesos els treballs preparatius van ser frenètics: es van programar diferents tallers per a confeccionar les disfresses entre totes les famílies -per suposat que amb la participació de la canalla-, tot facilitant el material. 
Fins que va arribar el gran dia de la Rua de Carnestoltes al barri, amb la participació de més de 30 veïns i veïnes, mares i pares i resta de família vinculada a l'AMPA de l'escola bressol municipal del barri. Us deixem amb una petita mostra de reportatge fotogràfic que no té desperdici!

Salut i barri)

 Fotos: AMPA La Casa del Parc