dijous, 14 de novembre del 2019

MARXA PER LA CIUTAT: UN ALTRE HOSPITALET ÉS POSSIBLE

Marxa per la ciutat aquest dissabte 16 de novembre per "una altre Hospitalet és possible". Aquest és el lema que dóna títol al manifest signat per un conjunt d'entitats i col.lectius de la ciutat que denuncien públicament l'empobriment i expulsió de les veïnes, l'infrafinançament dels serveis públics socials i la gentrificació dels barris de la ciutat.  Al manifest també s'exigeix específicament una sèrie de mesures que passen per una moratòria urbanística, una regulació dels allotjaments turístics i una ampliació urgent del parc d'habitatge social.  Una millora urgent de l'espai públic amb l'increment real d'espais verds.

Específicament al manifest es demana la total paralització del PDU-Gran Via Llobregat i del Pla Cosme Toda; la rehabilitació i recuperació comunitària de Can Trinxet i el Castell de Bellvís, i en conjunt, la defensa i rehabilitació del patrimoni de la ciutat, en la seva vessant més àmplia, que afecta tant l'arquitectònic, com el natural, com l'immaterial.

El manifest es referma en demanar una participació real de les veïnes en les decisions i projectes de ciutat, amb la "realització de processos participatius on les veïnes i veïns puguem decidir sobre els nostres barris, coneixent tota la ​ informació ​ de forma clara​ , objectiva i entenedora".

Així que, ...a les 11h es convoca la sortida de la marxa en manifestació des de Can Trinxet, per caminar juntes fins a la plaça de l'Ajuntament, fent aturada davant de Cosme Toda a les 12h.

Salut i barris!