divendres, 15 de maig del 2015

PRESENTACIÓ DE LA XARXA GROGA DE L'H


Aquest dissabte 16 de maig es presenta a la ciutat de l'Hospitalet la Xarxa Groga de la ciutat. Un acte de presentació que comptarà amb xerrades com la del Jaume Funes sobre la participació a l'escola i la millora de l'educació, i per altra banda, amb tot un seguit de tallers infantils adreçats a les més petites i organitzats per entitats socials de la ciutat, en concret, del districte Colblanc-Torrassa, precissament el territori que acull una de les AMPAS més reivindicatives de la ciutat, i de les impulsores d'aquesta Xarxa Groga, la del Ceip Ernest LLuch.
Per finalitzar l'acte es llegirà el manifest l'Hospitalet per la Pública.

Salut i molta força!




Document de presentació de la Xarxa Groga de l'Hospitalet:

Darrera de cada centre públic de la nostra ciutat, hi ha una lluita de pares i mares, mestres i moviment veïnal en defensa de l’educació pública.
Als darrers anys, un grup de persones pertanyents a diferents associacions i entitats i, d'altres, també a títol individual, es troben per debatre sobre la situació actual dels centres d’ensenyament públic a la nostra ciutat.
 
A l’Hospitalet hi ha actualment 2 escoles en barracots, 5 centres estan pendents d’una nova construcció i d’altres necessiten reformes urgents que la Generalitat ha anat posposant. Mentrestant, la mateixa Generalitat atorga elevades subvencions a 3 escoles d’elit de la ciutat que segreguen als alumnes per qüestions de sexe. A fi de denunciar aquesta situació, es convoca una Cercavila Reivindicativa el dia 20 de desembre de 2014.
Després d’aquesta mobilització, s’han succeït les reunions a les quals s’hi ha anat sumant més gent, i fruit d’aquestes assemblees i de la voluntat dels participants d’ampliar al màxim el nombre de persones implicades, es decideix crear la XARXA GROGA DE L’HOSPITALET, una plataforma oberta a entitats, particulars, AMPAs i AFAs, centres educatius, sindicats, partits polítics, ...
La XARXA GROGA neix amb l’objectiu de teixir, entre tots, una xarxa entre els diferents col·lectius que defensen l’escola pública i és per això que buscarà sempre allò que ens uneixi, per sumar esforços i aconseguir així una educació pública de qualitat a l’Hospitalet.
 
Si vols adherir-te a la XARXA GROGA DE L’HOSPITALET a títol individual, com a entitat, col·lectiu, ... contesta aquest correu perquè ho sapiguem. Si sabeu d'algú que pugui estar interessat, feu-li arribar aquesta informació, si us plau. Gràcies per participar i fer-ho possible entre tots i totes.

E-Mail: xarxagrogalh@gmail.com