dijous, 11 d’octubre del 2012

CINE XIC de TARDOR: KEN LOACH a la Torrassa

Doncs ja ho estem llegint!: ...Estem de sort al barri, amb aquest cicle de pel.lícules dedicades al director britànic Ken Loach, que encetarà la XIC de Collblanc-Torrassa aquesta tardor: concretament, el proper dimecres 17 d'octubre, amb l'excel.lent pel.lícula The Navigators, en castellà traduïda com La Cuadrilla, sobre el desmantellament de la xarxa pública ferroviària anglesa, la seva privatització i la seva degradació com a servei públic, en temps de la ministra Tatcher.
La pel.lícula, en definitiva, és un impressionant fresc del seu tràgic impacte en el món del treball: la degradació de les relacions i condicions laborals esdevé erosió de la solidaritat entre els treballadors, valor i vincle defensiu imprescindible, per mantenir-se organitzats i evitar el trencament social. Erosió, també, de la professionalitat i de la feina conscient i 'ben feta', amb catastròfiques conseqüències per tothom.

Una història molt contemporània que podem contextualitzar a casa nostra, oi? Més enllà del món dels transports i 30 anys després...

Salut i barri!