dilluns, 22 de novembre de 2010

ÈXIT de PARTICIPACIÓ a la II TROBADA FOTOGRÀFICA de la BLOGL’HOSFERA, al BARRI de LA TORRASSA.


Foto: Palmira

...NOTÍCIES de la BLOGL'HOSFERA!!!!

Al voltant d’unes 50 persones ens hem trobat avui, dimecres 17 de novembre, a la sortida del metro de Santa Eulàlia pel Pont de la Torrassa. El motiu de reunió ha estat la II Trobada Fotogràfica pels barris de L’Hospitalet, organitzada per la BlogL’Hosfera, projecte en comú dels Telecentres (Punts TIC Omnia) de L’Hospitalet que pretén contribuïr a la construcció d’una comunitat digital de L’Hospitalet, de baix a dalt, entre els veïns i veïnes de la ciutat.


Foto: Mònica Jimenez

Si avui algú s’ha sorprès, entre 4 i 6 hores de la tarda, del nodrit i heterogeni grup de persones que amb les seves càmeres fotogràfiques en mà, anaven enfilant els carrers del barri de La Torrassa, i fent fotografies a tort i dret, que sàpiga que s’ha topat amb els fotògrafs i fotògrafes convocades des dels Punts Omnia de La Torrassa i de Gornal, i la BlogL’Hosfera. Algun comentari trobat al carrer ha anat en la línia del: “Mai havíem vist abans tants turistes al barri!”.

L’itinerari previst ha consistit en 9 etapes pel barri, marcades estratègicament en el planell que s’ha repartit entre les persones assistents, a més d’uns petits i pràctics consells per realitzar les fotografies. Veïns i veïnes del barri han introduït històricament cada etapa de l’itinerari, com la Regina, la Maria, la Francina, i molt especialment volem destacar la valuosa presència del bellvitgenc Jaume Valls, que tot i no ser veí del barri de La Torrassa, es coneixia la seva història millor que molts del que sí que ho som en l’actualitat. Com no podia ser d’una altra manera, s’ha recordat el passat anarquista del barri i la posterior repressió franquista. A més a més, hem aprofitat per visitar recursos del barri: els dos Punts Omnia de La Torrassa, el del Jis i el d’Akwaba, i també la XIC, la primera Xarxa d’Intercanvi i de Coneixements creada a la ciutat. Gràcies als seus equips per permetre la nostra provisional ocupació.

A tots i totes les participants de La Torrassa, de Bellvitge i del Gornal i de més enllà, us volem donar les gràcies per haver compartit i creat entre tot@s aquesta festa fotogràfica. Molts ja havíeu participat a la I Trobada del Gornal i Bellvitge, i d’altres us heu incorporat, en aquesta segona ocasió, per primera vegada. A tots vosaltres, veïns i veïnes protagonistes, moltíssimes gràcies.

Moltes gràcies també, al nostre amic Richi, fotògraf professional que hem tingut el luxe de que ens acompanyés i a la nostra amiga Laia, per la seva, sempre, original mirada. I per supossat, moltes gràcies a les dinamitzadores Rosa i Anna dels Punts TIC Omnia d’Akwaba i de Pubilla Cases-Can Vidalet per incorporar-se activament i la seva contribució amb les entrevistes, i als dinamitzadors Enric, Roberto i Mila per estar i creure des del començament.

…Pròximament publicarem l’ampliació de la crònica, els vídeos i per supossat, totes les fotografies al Mural col.lectiu de “L’Hospitalet i els seus Barris” a Flickr. Esperarem amb il.lusió els vostres comentaris, amb especial carinyo els de la nostra companya co-fundadora Cristina, i us anunciem que la propera i tercera Trobada Fotogràfica es realitzarà a la primavera, i molt probablement, a Pubilla Cases-Can Vidalet.

Salut i Barri!

Equip BlogL’Hosfera

http://bloglhosfera.wordpress.com

4 comentaris:

PINTORES AL BARRI ha dit...

Pasé un dia muy agradable viendo todos los edificos interesates y por el ambiente humano.
Encarna

PINTORES AL BARRI ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MONICA JIMENEZ ha dit...

hola, mi nombre es mónica y soy alumna del centro de casal d'Entitats y punt Omnia del Jis.
Pude participar, en el encuentro fotográfico, de blogl'hosfera.
Pude apreciar, la historia y captar con Fotos la belleza paronámica:
del Pont de la Torrassa, el Parc de Vidre, Castell de Bellvís, Casetes y Passadissos, la Font y Solar de l'Antic Ambulatori y la Casa dels Cargols.

Unknown ha dit...

la salida por los barrios,fue muy variada.me llamo la atencion, la torre de iglesia, plaza española.los pinos cubrian parte de la iglesia. preste mayor atencion a los barrios