dimarts, 22 de juny del 2010

La XVI Festa de la Diversitat i les arrels del Parc de la Marquesa

Com cada any, el diumenge dia 13 de juny es va celebrar la XVI edició de la Festa de la Diversitat de L'Hospitalet, als seus de barris de Collblanc-La Torrassa, coincidint amb les seves festes.
El dia lluí amb sol al Parc de la Marquesa, i com ja és habitual, aquest recinte s'omplí d'stands d'associacions culturals de L'Hospitalet i de més enllà, i d'escenaris amb actuacions de circ en el cas d'aquesta darrera edició. Cal destacar aquest any la importància donada al reciclatge i a temes mediambientals, exhibint jocs de taula gegants fabricats amb material en desús i l'artesania realitzada, fins i tot, amb envasos de cafè nespresso. Com sempre, es tracta d'una jornada bonica i agradable i també amb molt d'aparador on cada stand està al seu lloc i no es barreja gaire amb el del costat.

Però el millor del Parc de la Marquesa, cal dir, no són els seus habitants provisionals d'un dia, mostrant txiringuitos colorits com a roba estesa farcint el parc, sinó els seus meravellosos arbres amb les impressionants arrels que ofereixen seient al visitant ocasional, que és el que som tothom, si ens comparem amb el temps d'aquests gegants del Parc, genuïns habitants i protagonistes de la Marquesa, que afortunadament resisteixen com a testimonis muts totes les reformes urbanístiques i continuen oferint.nos frescor i ombra quan ho necessitem, sense demanar res a canvi i apropant.nos a la veritable terra: Identitat comuna, la que ens acull quan naixem amb la nuesa de tots els principis.
Quan la diversitat adquireix coherència formant part del mateix que vam ser, que som i serem...: refugiades sota l'ombra dels nostres arbres arrelats que saluden al sol i a la lluna des de qualsevol indret del món: diversa i comuna pertinença.
Foto: Regina Granel