divendres, 26 de març del 2010

IV MERCAT D'INTERCANVI AL BARRI DE LA TORRASSA: PARTICIPACIÓ EN MAJÚSCULES



El 21 de març vam poder gaudir del IV Mercat d'Intercanvi dels barris Collblanc-La Torrassa a la Pl. Espanyola. Organitzat per la XIC (Xarxa d'Intercanvi de Coneixements) del barri, aquesta quarta edició ha presentat una novetat important: la col.laboració de l'Assemblea de Barris de Collblanc-Torrassa i Santa Eulàlia, i d'entitats del barri com el JIS i el seu Punt Òmnia Jis/Arrels. Sumar esforços és teixir (amb) la filatura social d'un territori compartit i estimat.

El Mercat va comptar amb la participació també de l'Assemblea de Treballador/es a l'Atur de Barcelona i L'Hospitalet. Tant aquest col.lectiu, com l'Assemblea de Barris i com la XIC, van oferir informació durant tot el matí de Mercat. Es van realitzar activitats durant tot el matí: dibuix i preparació del te per part dels grups de la XIC, i per part de l'Assemblea de Barris es van recollir i intercanviar desitjos pel barri, que van quedar recollits en una de les seves pancartes participatives, marca habitual de la casa. Del barri, també el CSO La Astilla va estar present i muntà paradeta.D'igual manera va tenir presència el programa d'intercanvi de parelles lingüístiques del CNL de L'Hospitalet.


Al llarg del matí es van anar florint les taules distribuïdes al llarg i ample de la Plaça Espanyola, amb diversitat d'objectes i propostes: roba, llibres, música, objectes decoratius, valoris, jocs de taula, mostra de ball i acudits...Es van intercanviar: pantalons curts per mapes de carril-bici; llibres per polseres i arracades; samarretes per mapes del món; diccionaris per gots de te; botons per coixins; col.lecionables per trossos de formatge; gramàtiques franceses per petons.............Fins i tot, vam veure com una veïna que no sabia què bescanviar, va baixar de casa seva iogurts per intercanviar un quadre.


IV Mercat d'Intercanvi a La Torrassa


Per cert, que un veí de la Plaça -Xavier Pérez "Wiros"- ens va deixar un grapat de fotos del Mercat precioses, publicades a Flickr sota la llicència de Creative Commons: gràcies !!
Fotos: http://www.flickr.com/photos/wiros/sets/72157623662730100/


Gent hospitalenca d'altres barris, com La Florida i Bellvitge també van viure el Mercat, anunciant properes dates dels pròxims Mercats d'Intercanvi que es realitzaran a la ciutat, com el de Bellvitge el diumenge 9 de maig (anunciat amb una energia i creativitat admirables a través del seu espai a Facebook). També van passar.se company/es de la XIC del veí barri de Sants.


Un Mercat d'Intercanvi són moltes coses: espai públic habitat i conquerit humanament; espai compartit de (re)trobada entre veïns/es; espai festiu i de celebració del barri; espai reivindicatiu contra el consumisme salvatge i a favor de la recuperació de la mesura humana; espai ecològic on practicar la recuperació i reciclatge; espai de reflexió sobre les necessitats i el valor de les coses; espai de participació horitzontal; espai de dignitat sense diners!

Llarga vida!




2 comentaris:

pepet ha dit...

YO NO VAI POGER ANAR PERO I VIS EL VIDEO I AMB SEMBLA INTERESAN PER TUTOM QUE VULGI PASA UN DIA ENRIQUIDO

EL BLOG DEL PEPET MOLTES COSAS

PER FAVOR AVISEUME SI FAN MES VEGADAS I A QUINS LLOCS (GRACIAS)

Redacció ELS NOSTRES BARRIS ha dit...

Pepet, No et preocupis que t'avisarem dels propers Mercats d'Intercanvi! ...

Per a qui vulgui visitar el teu Bloc cal recordar la teva adreça:

http://elblogdelpepetmoltescosas.blogspot.com

Gràcies pel comentari!