dissabte, 30 de juliol de 2011

2ª Assemblea de la Torrrassa: "Ens retallen la vida!"...
L'Assemblea de La Torrassa - Collblanc ha tornat a reunir-se per segon cop a la Plaça Espanyola, obrint-se amb la lectura d'un poema de Kevin Johansen and the Nada:

"Me voy porque aquí no me alcanza, me vuelvo porque no hay esperanza, Me voy porque aquí se aprovechan, me vuelvo porque allá me echan Sur o no sur... No sé por qué pasa lo que pasa, quizás sea la vejez, Quisiera quedarme aquí en mi casa, pero ya no sé cuál es... Sur o no sur..."

A continuació, durant el torn obert de paraula van anar sortint problemàtiques concretes sobre l'efecte que tenen les retallades al barri: es va parlar sobre la Llei de dependència i els seus retards en el pagament al suport de les famílies, es va parlar de la retallada retroactiva que afecta als Punts Omnia de la nostra ciutat i barri, obligant a retallar durant el primer trimestre de curs gairebé un 50% de la seva atenció al públic; es va parlar sobre les retallades a la sanitat pública, comunicant el cas del primer ERO que afectarà a hospitals com el del Mar i l'Esperança, i que està previst que s'aprovi el proper dilluns primer d'agost. En definitiva, "Ens retallen la vida"! va exclamar un veí septuagenari del barri.

Es va produïr també un petit debat interessant sobre la implicació de tots els veïns i veïnes dels barris en les mobilitzacions de protesta. Es va recordar la importància de parlar de tothom en qualitat de veïn@s i no de "nosaltres i els altres". Si les persones novingudes triguen més a implicar-se s'han de comprendre les raons de la por i de que es tracta d'un procés lent que ha de ser acollidor i no recriminador.

Acabat el torn de micro obert els company@s que van mobilitzar-se el passat cap de setmana a Madrid, van compartir l'experiència amb la resta. I es va decidir mantenir les assemblees al barri durant tot el mes d'agost.

Tots els dimecres a les 19,30h ens continuem trobant a la Plaça! ...
Salut i barri!!

Com sempre, més informació a: http://acampadalh.org